lauantai 31. maaliskuuta 2012

Mantelinen mustikkapiirakka

Tästä reseptistä on kehkeytynyt kotona suosikki. Alunperin tein kullekkin oman piirakan pieneen tartallettivuokaan. Piirakan teko on kuitenkin huomattavasti nopeampaa.

50g pehmeää leivontamargariinia
½dl sokeria
1kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1ml leivinjauhetta

Täyte:
3dl mustikoita
30g pehmeää margariinia
½dl mantelijauhetta
1 kananmuna
2rkl vehnäjauhoja
1ml leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä mustikat tasaisesti.

Vaahdota täytteen rasva ja sokeri. Lisää mantelijauhe ja kananmunat. Kääntele loput aineet nopeasti taikinaan ja kaada seos mustikoiden päälle ja levitä lusikalla koko piirakalle.

Paista 200-asteessa 20 minuuttia ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.


1 kommentti:

  1. Paljonko sokeria tulee täytteeseen?
    Entä piirakkavuokan koko? t. Minnie

    VastaaPoista