lauantai 31. maaliskuuta 2012

Marengit

Marengit ovat ehdottomasti omia suosikkejani! Rakastan napostella niitä sinällään esim. leffaillassa ystävien kanssa. Marenkeja voi toki käyttää myös kakkujen koristeluun tai pavlovan pohjaan.

Ainekset n. pellilliseen:
3 valkuaista
2,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria (voit myös käyttää makusi mukaan aromeja, esim. manteliaromia)

Vaahdota valkuaiset monitoimi- /yleiskonetta, sähkövatkainta tai vispilää apuna käyttäen kovaksi vaahdoksi. Kaada sokerit sekaan pikkuhiljaa. Pursota pellille lähekkäin samankokoisia marenkeja (marengit eivät leviä!).

Paista 110 asteessa (kiertoilma 100) 1h 15 min. Anna marenkien jäähtyä. Valmiit marengit irtoavat leivinpaperista ja ovat sopivan rapeita mutta sisältä hieman sitkeitä.


Marenkeja pehmenevät helposti joten muistathan säilyttää ne ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti